Yoga Therapie

Yogatherapie spreekt het natuurlijke vermogen van de mens aan om het welzijn te optimaliseren. Het verbetert lichaamsfuncties, achterhaalt onderliggende oorzaken van de ziekte, identificeert de relatie en identificatie met de toestand en biedt ondersteuning voor een betere gezondheid.

Yogatherapie kan levens veranderen door de perspectieven van mensen in het leven te veranderen, gewoontes positief beïnvloeden, symptomen helpen beheersen en lijden verminderen of volledig elimineren. Yogatherapie behandelt geen lichaamsdelen of condities, maar helpt een mens die pijn ervaart op welk gebied dan ook. Pijn en ziekte zijn deel van de menselijke ervaring. Yogatherapie werkt daarmee in plaats van er tegen te vechten. Het is een benadering van de mens als multidimensionaal wezen.

Hoe werkt het?
Yogatherapie brengt de persoonlijke situatie in kaart om zo te kunnen bepalen hoe de yoga technieken, -modellen en -filosofie op een veilige manier te gebruiken exact op de persoon afgestemd. In deze aanpak worden lichaam, adem, geest, intellect, emoties en gevoel van zingeving meegenomen. Yogatherapie integreert deze yogatools om meer helderheid te krijgen over wat je beperkt in het leven zodat je je kunt openstellen voor de situatie waar je in zit en jezelf beter begrijpt. Vanuit dit nieuwe bewustzijn is verandering mogelijk naar een lichter leven met meer gemak en veerkracht. Voorbeelden van tools die kunnen worden ingezet:
– Oefeningen en houdingen
– Ademhalingstechnieken
– Meditatie
– Zelfzorgmethodes
– Leefstijltips

Voor wie?
Yogatherapie faciliteert en geeft support bij specifieke levensthema’s en gerichte lichamelijke aandoeningen.
Bijvoorbeeld:
– Rug en nek klachten
– Burn out
– Depressieve gevoelens en angst
– Spijsverteringsproblemen
– Slaapstoornissen
– Astma en andere ademhalingsaandoeningen
– Herstel na ziekte
– Trauma
– Chronische stress

Wendy is yoga trainer en coach en yoga therapeut in opleiding. Ze is aangesloten bij de International Association for Yoga Therapists (IAYT) en bij de International Kundalini Yoga Teacher Association (IKYTA).