Over mij


Mijn naam is Wendy Wijnen en als (business)yoga trainer, voeding & leefstijl coach en yoga therapeut wil ik mensen activeren en motiveren om hun mogelijkheden optimaal te benutten en het leven te leiden waar ze naar streven.

Ik ben gecertificeerd Kundalini yoga- en Hatha yoga-instructeur, yoga coach en yoga therapeut. Naast het geven van (business)yogalessen, coach ik professionals en ben ik gespecialiseerd in yoga voor mentale gezondheid. Zo geef ik onder anderen les aan volwassenen met psychiatrische aandoeningen. Het is een multidimensionele aanpak waarbij lichaam, adem, intellect, gevoelens, emoties en spiritualiteit/zingeving worden geïntegreerd. De technieken uit de yoga-wetenschap en -filosofie dienen als support en brengen deelnemers naar een betere fysieke, mentale en sociale staat.


Nieuwsgierigheid naar het menselijk denken en handelen is altijd mijn onderliggende drijfveer geweest in zowel studie als werk. Zo heb ik Journalistiek gestudeerd en Communicatie- en Informatiewetenschappen en jarenlang gewerkt voor nationale tv, bijvoorbeeld Pauw & Witteman. Met yoga, therapie en coaching is alleen het subject veranderd van het verkennen van de uiterlijke wereld naar het verkennen van de innerlijke wereld van cursisten en cliënten zodat ze toegang krijgen tot hun innerlijke bronnen. Zo kunnen zij zelf het resultaat behalen waar ze naar op zoek zijn. Mijn overtuiging is dat yoga de kwaliteit van leven verhoogt doordat het ons allemaal iets wakkerder en levendiger kan maken en iets menselijker.

 

Ervaringen van anderen:

'Ik ga binnenkort op vakantie voor ontspanning en ik zie er een beetje tegenop omdat ik dan yoga moet missen want dat geeft me al die ontspanning. Het is soms best hard werken in de les en toch voel ik me daarna energiek. Een APK'tje voor mijn lichaam.'

- Wouter, yogadeelnemer bij psychosebehandelcentrum De Brouwerij


'Er zijn weinig dingen, die helpen bij een depressie en yoga is daar één van. Door de zuurstof, die binnenkomt stopt even dat gedreun in mijn hoofd. Dan ben ik eindelijk bevrijd van die constante gedachtestroom.'

- Agnes, yogadeelnemer bij de kliniek voor geestelijke gezondheidszorg Mentrum

'Na een yogales heb ik altijd de behoefte om goed voor mezelf te zorgen en nog gezonder te gaan leven. Nog meer op mijn lichaam te letten en signalen opvangen als er iets niet gaat en het dan eventueel op een andere manier te doen. Ik vind het fantastisch. Net alsof je een kans krijgt om weer opnieuw te beginnen.'

- Maria, yogadeelnemer bij de kliniek voor geestelijke gezondheidszorg Mentrum


'We gaan vaak 20 of 30 jaar door met dingen zonder aandacht en zorg en dan zit je plotseling op een yogamat. En voel ik stijfheid in mijn benen. En daar ben ik blij om want ik heb mijn benen in geen 30 jaar gevoeld. Ik voel me 10 kilo lichter dan toen ik hier binnen kwam.'

- Hans, yogadeelnemer bij de kliniek voor geestelijke gezondheidszorg Mentrum


Opleidingen


2021-2022 Yoga Therapy Intitute, eerste Yoga Therapy training programma in Europa RYT 550 geaccrediteerd door IAYT
2022 Certificaat Trauma Sensitive Yoga van the Center for Trauma and Embodiment at JRI, Justice Resource Institute, Boston USA.
2019 Kundalini Yoga level 2, Internationaal RYT 300 (heden)
2019 Stoelyoga (certificaat van Stoelyoga Nederland & Vlaanderen)
2018 Kundalini Yoga Coaching, Schoorl
2017 Sat Nam Rasayan Healing level 1, Amsterdam
2014 Kundalini Yoga level 1, Amsterdam (Internationaal erkend KRI Kundalini Yoga Instructor & Yoga Alliance RYT 200 geregistreerd)
2013 Hatha Yoga, Rishikesh - India (Yoga Alliance RYT 200)
2005 Communicatie- en Informatiewetenschappen, UVT Tilburg
2000 Hogeschool voor de Journalistiek, Fontys Tilburg


Ik ben werkzaam als yoga instructeur en coach bij onder meer psychiatrische instelling 'Mentrum', behandelcentrum 'De Brouwerij', 'Business Yoga Nederland' en yogaschool 'Kundalini Yoga Amsterdam'.