Kundalini yoga


Voel je een leegte in je leven, maar weet je niet hoe je uit je oude patronen kunt stappen? Wil je wel in actie komen, omdat je voelt dat je iets moet veranderen, maar lukt het niet? Of merk je dat je houvast zoekt in afleiding, zoals gamen, winkelen, alcohol, drugs of andere zaken?

Signalen die aangeven dat het tijd is je leven te verrijken, bijvoorbeeld met Kundalini yoga. Dat haalt je namelijk uit je comfortzone, verruimt je blik - op geheel natuurlijke wijze - en geeft je meer inzicht in je gedrag en gedachtes.

Kundalini komt van het woord Kundal wat betekent ‘haarlok van de geliefde’. Zoals je een haarlok ontkrult, zo onkrul je tijdens Kundalini yoga jezelf. Kundalini yoga is een manier om de energie in jezelf te activeren en vrij te laten stromen. Hierdoor leer je meer in het moment te leven waardoor je nieuwe mogelijkheden ziet voor oude problemen. Met Kundalini yoga bereik je een diepere verbinding met jezelf.


Kundalini yoga doet iets met je lichaam en geest waardoor je je blijer en wakker voelt. Hoe? Door de oefeningen breng je balans in je klier- en zenuwstelsel waardoor ze beter gaan functioneren. Dit creëert meer gevoeligheid en je lijf en leven voelen als nieuw. De hersenen kunnen signalen beter ontvangen en interpreteren, en daardoor voel je je helder en alert. Kundalini yoga is er niet alleen om je goed te voelen, maar om beter te worden in voelen. Het wordt ook wel ‘de yoga van het bewustzijn’ genoemd. De eeuwenoude technieken helpen je om te gaan met de vele prikkels en druk van deze tijd waarin het soms moeilijk is oriëntatie en een doel te vinden. Met beide benen op de grond boor je de kracht aan die we als mens van nature hebben, maar waar we vaak geen weet (meer) van hebben. Met andere woorden: met Kundalini yoga vergroot je je zelfinzicht.

In combinatie met de juiste veranderingen in levensstijl kun je met Kundalini yoga de volgende dingen bereiken:

  • Herkenning en vermindering van stress
  • Vergroting van fysieke en mentale flexibiliteit
  • Versterking van het zenuwstelsel om de indrukken van alledag beter aan te kunnen
  • Meer inzicht in knelpunten in lichaam en geest
  • Verhogen van ontspanning, vitaliteit en creativiteit
  • Verbetering van je conditie en uithoudingsvermogen
  • Versterking van je wilskracht

Kundalini Yoga geeft de tools om beperkingen te doorbreken zodat je jouw volle potentieel kunt benutten, fysiek, mentaal en spiritueel.

“Until you make the unconscious conscious, it will direct your life and you will call it fate.” - C. G. Jung