Yoga Coaching


Yoga Coaching is een proces richting je natuurlijke staat van zijn. Je ontdekt waar je talenten liggen en je krijgt de tools deze effectiever en met meer inspiratie de wereld in te zetten.


Heb je behoefte aan support van iemand die onbevangen luistert, meedenkt en helpt richting te geven op belangrijke momenten in je leven? Yoga Coaching is er op gericht het beste uit jezelf te halen met behulp van eeuwenoude yoga technieken èn nieuwe westerse inzichten. Vloeiend bewegen door de verschillende fases in het leven.


Het gaat er bij Yoga Coaching niet om yoga te leren, maar de technieken uit de yoga filosofie worden ingezet om je te ondersteunen in je leven en naar een hogere staat van fysieke, mentale en sociale gezondheid te brengen. Yoga Coaching geeft je richting en focus en activeert jouw zelfherstellende vermogen. Het is een combinatie van denken (je overtuigingen leren (her)kennen), voelen (meer verbinding met je gevoelens m.b.v. yoga en meditatie) en doen (beperkende gedragspatronen omzetten naar constructieve actie).

Kennismakingsconsult
De Coachingsbenadering geeft een multidimensionale kijk op wat het is om mens te zijn. Lichaam, adem, mind, intellect, gevoelens, emoties en spiritualiteit worden geïntegreerd. Tijdens de intake / het consult worden je mogelijkheden en beperkingen helder in kaart gebracht. Je krijgt een eerste aanzet van een stappenplan mee naar huis en persoonlijke basic-treatment gericht op jouw wensen en verlangens, om dagelijks toe te passen. In yoga heet dit een Sadhana.


Coachingstraject
Wil je verder met meer persoonlijke support? Dan ontwikkelen we met de verkregen kennis uit de intake een Coachingsprogramma afgestemd op jouw situatie en behoeften Het is een reis waarin je je opent voor de situatie waarin je zit, van daaruit deze bewuster ervaart en accepteert, verantwoordelijkheid voor neemt en verandering creëert. Zo transformeer je je leven richting je ware natuur en wat echt bij je past. Je leeft lichter, met meer gemak en veerkracht. Aanmelden kan hier.


'Het grootste gevaar is niet dat we ons doel te hoog stellen en falen, maar dat we het te laag stellen en slagen' ~ Michelangelo

Yoga Coaching en Yoga Therapie
Wendy is gecertificeerd Yoga Coach, Kundalini yoga- en Hatha yogadocent en yoga therapeut in opleiding. Ze heeft een achtergrond in de journalistiek en brengt haar kennis en ervaring op dit gebied mee in haar coachingstechniek.

Haar coaching is gericht op zelfonderzoek, zelftransformatie en zelfrealisatie; nadenken over het eigen gedrag, daar acceptatie in vinden en verantwoordelijkheid voor nemen om vervolgens tot de meest bevredigende oplossing te komen. Yoga, meditatie en succes zijn hierbij met elkaar verbonden.


Voor wie?
Yoga Coaching faciliteert en geeft support bij specifieke levensthema's en gerichte lichamelijke aandoeningen. Bijvoorbeeld:
Rug en nek klachten
Burn out
Carrière switch
Omgaan met stress
Spijsverteringsproblemen
Depressieve gevoelens en angst
Slaapstoornissen
Balans vinden tussen werk- en privéleven
Herstel na ziekte
Overige psycho-somatische klachten

 

Hoe anderen de coaching ervaren:

'Bijna had ik mijn plannen voor mijn yoga onderneming opgegeven toen een gratis intake Kundalini Coaching bij Wendy mijn pad kruiste. Naast de intake heb ik nog maar 3 sessies gehad maar er is al, op een magische manier, zo veel in beweging! Wendy’s stralende, open en enthousiaste persoonlijkheid maakte dat ik mij gelijk op mijn gemak voelde bij haar. De yoga en meditatie in combinatie met de coaching gesprekken vormen een krachtige methode to move through my blocks. Kundalini coaching bij Wendy was precies wat ik nodig had om mijn plannen om te zetten in actie.'
- Lyonie, Yogadocente bijzondere doelgroepen'De coachingsgesprekken ervaar ik als zeer waardevol, inzichtgevend met praktische oefeningen. We zijn vooral bezig met 'hoe zou je het Nu willen' met een focus op de acties die goed voelen én makkelijk inzetbaar zijn. Wendy is een integere luisteraar, stuurt steevast een heldere samenvatting van het gesprek en heeft veel know-how over modellen/stappen die je direct zou kunnen inzetten. Het is veelal een praktische en nuchtere approach, met de Kundalini oefeningen op de zij-lijn, die je naar eigen inzicht in je dagelijkse leven kunt inzetten. Er is aandacht voor je gevoelens, je behoeftes, maar ook een vraag om de verantwoordelijkheid zelf in handen te nemen. Wat een gift en goede investering om jezelf zo'n coach te gunnen!'
- Roos, Theaterdocent

'De (yoga)coaching van Wendy heeft mij opnieuw doen inzien wat ik wil bereiken op werkgebied. Door middel van erg goeie vragen en visualisaties, heb ik weer de kracht teruggevonden om te gaan staan voor dat wat ik wil bereiken. We hebben een doelenlijst opgesteld met manieren om daar te komen. De combinatie van zowel dagelijkse meditatie en de sessies met Wendy gaven richting aan wat ik aan het doen was. Het was bijna magisch om te merken dat er dingen begonnen te lopen, op me af kwamen en lukten. Wendy is een erg fijne en open coach, die je blijft sturen, zelf laat reflecteren en goed luistert. Een cadeau aan jezelf zijn deze sessies!'
- Sophie, Scenarioschrijver en regisseur'Met veel plezier heb ik bij Wendy het 3-maanden Yoga Coaching traject gevolgd. Behalve dat Wendy een goede yoga docent is, heb ik nu ook ondervonden hoe gestructureerd zij de coaching sessies begeleidt. Elke keer kreeg ik een uitgebreide samenvatting, huiswerk en persoonlijke sadhana’s. Het was een overzichtelijk traject waarbij ik bruikbare handvatten en inzichten heb verkregen om verder te gaan binnen mijn werk. Ik kan het een ieder aanbevelen. Juist die combinatie met de Kundalini Yoga maakt het speciaal.'
-Andrea, Oprichter Art Shift Projects

'Met slechts wat oppervlakkige kennis van yoga en meditatie ben ik het coachingstraject van Wendy ingestapt. Het traject leek precies op mijn leven aan te sluiten terwijl ik dus niet veel met yoga/meditatie had. Het heeft mij veel inzicht gegeven in waar ik vastliep en door dit vastlopen helemaal te ontmantelen, door middel van goed doorvragen van Wendy, kon ik er anders naar gaan kijken waardoor de negatieve emoties eromheen ook minder werden. De oefeningen die ik voor thuis meekreeg hielpen en helpen mij meer positief te denken, ik merk echt dat de hersenen getraind kunnen worden en daar heeft Wendy zeker aan bijgedragen. Het was fijn dat we tijdens de sessies konden bespreken wat er op dat moment speelde, zowel praktisch als mentaal, en dat Wendy daarop in kon spelen met de Kundalini wetenschap als achtergrond, zonder dat dit voor mij zweverig of onnatuurlijk aanvoelde. Ik ben superblij dat ik het traject bij Wendy gevolgd heb!'
- Marieke, Masseuse en filmmaker in opleiding

Een wijziging of annulering van een Consult graag minimaal 24 uur van te voren doorgeven. Bij een wijziging of ‘no show’ binnen 24 uur wordt € 45 in rekening gebracht.