CompanYoga

Ontspanning, vitaliteit en vreugde komen wanneer lichaam en geest in harmonie zijn.
Daarmee heeft CompanYoga & Coaching een positieve invloed op je leven.

 

Vitaliteit, focus en balans behouden is van onschatbare waarde om de kracht uit jezelf te halen waarvan je weet dat het in je zit. CompanYoga helpt professionals niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk in topconditie te brengen en houden. Het brengt yoga waar het het meest nodig is: op de werkvloer.

De meerderheid van de werknemers lijdt aan een gebrek aan lichaamsbeweging, een eenzijdige houding, een drukke agenda, slechte voeding en onvoldoende frisse lucht. Dat leidt weer tot spanning, rugpijn en overgewicht. Business Yoga geeft medewerkers de vaardigheden ook onder druk de verbinding met jezelf te behouden en zo spanningen los te laten en energie op te laden tijdens het werk.

Minder routinematig werken, minder doelloze hersenactiviteit en meer focus maakt dat we vaker beslissingen nemen vanuit een bewuste ingeving, sneller tot oplossingen voor problemen komen en meer creatieve ideeën tot ons komen. Business Yoga maakt je open en ontvankelijk en als je goed in je vel zit ben je als werknemer in staat bergen te verzetten.

 

“If you want to build a ship, don't drum up people to collect wood and don't assign them tasks and work, but rather teach them to long for the endless immensity of the sea.”

Voordelen van yoga:

* Slechts 1 keer in de week yoga en mediteren kan al leiden tot verlaagde bloeddruk, vermindering van stress en minder vaak ziek zijn (al bij 20 minuten van beoefening).
* Yoga-beoefenaars hebben minder kans op hart- en vaatziekten.
* Yoga-beoefenaars ervaren minder stress door yoga, het verlicht rugpijn en het verbetert psychologisch welzijn.
* Yoga en meditatie verhogen het concentratie-vermogen en ontspannen de geest waardoor het brein creatiever en productiever wordt.
* Yoga en meditatie stimuleren de gammagolven in het brein wat het vermogen geeft tot interne gelukservaringen.
* Yoga en meditatie veroorzaken moleculaire reacties in het lichaam, die tegenovergesteld zijn aan die van stress.
* Doktoren en specialisten raden yoga aan.

Aanpak & contact
Door het aanreiken van tools en wijsheden uit oude oosterse tradities samen met nieuwe westerse inzichten ontstaat een volledige aanpak om een werkdag als plezieriger en ontspannender te ervaren.

Snel, effectief en makkelijk te integreren in een werkomgeving: Business Yoga kan op een mat of in werkkleding op een stoel. Medewerkers krijgen toegankelijke technieken, die ze zelf dagelijks kunnen toepassen en die hen energie en ontspanning geven in verschillende (werk)situaties. Het effect treedt al op bij één keer in de week yoga.

Neem bij interesse of voor meer informatie contact op via het contactformulier of bel +31 (0)6 22 16 73 39.

Ter inspiratie

“We hebben een bedrijfscultuur opgebouwd zoals een yogastudio, die werknemers aanmoedigt ons te verrassen zonder angst voor oordelen en fouten maken. Yoga heeft me ook geïnspireerd een bedrijfsomgeving te creëren met minder grenzen en meer een gemeenschap."
CEO van Blue Chip Marketing Worldwide Stanton Kawer

“Iedereen op mijn kantoor aanmoedigen om te mediteren heeft mijn bedrijf enorm voordeel gebracht. Mensen die migraine hadden, hebben dat niet meer. Mensen slapen beter, hebben betere relaties en de interactie is veel beter.”
Tv-presentatrice, producer en ondernemer Oprah Winfrey

“Door meditatie voelde ik het verstikkende rubbere clownspak van negativiteit oplossen, en dat was een immens gevoel van verlichte vrijheid.”
Filmregisseur David Lynch

“Leer om heel actief te zijn in de wereld, doe constructief werk; maar als je klaar bent met je plichten, zet dan je zenuwmotor uit. Keer terug naar het centrum van je zijn en dat is kalmte. Als je een kalm zenuwstelsel hebt, heb je succes in alles wat je onderneemt."
Mede-oprichter van Apple Steve Jobs