CompanYoga

Voor vitaliteit, veerkracht en verbinding op de werkvloer

"Je werkt alleen maar opdat je kunt spelen; spelen blijft je doel.”

Vitaliteit, focus en balans behouden is van onschatbare waarde om de kracht uit jezelf te halen waarvan je weet dat het in je zit. CompanYoga helpt professionals niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk in topconditie te brengen en houden. Het brengt yoga waar het het meest nodig is: op de werkvloer.

De meerderheid van de werknemers lijdt aan een gebrek aan lichaamsbeweging, een eenzijdige houding, een drukke agenda, slechte voeding en onvoldoende frisse lucht. Dat leidt weer tot spanning, rugpijn en overgewicht. CompanYoga op de werkplek geeft medewerkers de vaardigheden ook onder druk de verbinding met jezelf te behouden en zo spanningen los te laten en energie op te laden tijdens het werk.

Visie
Onze visie is dat tevredenheid, geluk en voldoening, ook op het werk, vanbinnen zit. De verantwoordelijkheid voor een gezonde werkomgeving ligt dan misschien bij de werkgever, de verantwoordelijkheid over het eigen geluksgevoel en hoe bewust je leeft, ligt bij de werknemer zelf. Yoga staat letterlijk voor verbinding dus hoe leer je jezelf en elkaar beter kennen dan door yoga op de werkvloer? Minder routinematig werken, minder doelloze hersenactiviteit en meer focus maakt dat we vaker beslissingen nemen vanuit een bewuste ingeving, sneller tot oplossingen voor problemen komen en meer creatieve ideeën tot ons komen. CompanYoga maakt je open en ontvankelijk en als je goed in je vel zit ben je als werknemer in staat bergen te verzetten. Wij hebben als missie die kracht te ontsluiten.

“If you want to build a ship, don't drum up people to collect wood and don't assign them tasks and work, but rather teach them to long for the endless immensity of the sea.”

Aanpak
De yoga-instructeurs van CompanYoga hebben zelf jarenlang gewerkt in de business- en mediawereld. Ze weten wat een werknemer nodig heeft om optimaal te presteren en hebben dit vertaald naar een passend yogamodel. Snel, effectief en makkelijk te integreren in een werkomgeving: op een mat of in werkkleding op een stoel. Medewerkers krijgen toegankelijke technieken, die ze zelf dagelijks kunnen toepassen en die hen energie en ontspanning geven in verschillende (werk)situaties. Het effect treedt al op bij één keer in de week yoga.


Contact
Ben je geïnteresseerd in CompanYoga voor jouw medewerkers en wil je meer informatie en bespreken hoe dit voor jouw bedrijf kan worden ingezet? Neem dan contact op met de founder van CompanYoga Wendy Wijnen via info@companyoga.nl / +31 (0)6 22 16 73 39.

Ter inspiratie

“Leer om heel actief te zijn in de wereld, doe constructief werk; maar als je klaar bent met je plichten, zet dan je zenuwmotor uit. Keer terug naar het centrum van je zijn en dat is kalmte. Als je een kalm zenuwstelsel hebt, heb je succes in alles wat je onderneemt.”

Mede-oprichter van Apple Steve Jobs

“We hebben een bedrijfscultuur opgebouwd zoals een yogastudio, die werknemers aanmoedigt ons te verrassen zonder angst voor oordelen en fouten maken. Yoga heeft me ook geïnspireerd een bedrijfsomgeving te creëren met minder grenzen en meer een gemeenschap.

CEO van Blue Chip Marketing Worldwide Stanton Kawer

“Iedereen op mijn kantoor aanmoedigen om te mediteren heeft mijn bedrijf enorm voordeel gebracht. Mensen die migraine hadden, hebben dat niet meer. Mensen slapen beter, hebben betere relaties en de interactie is veel beter.”

Tv-presentatrice, producer en ondernemer Oprah Winfrey

“Door meditatie voelde ik het verstikkende rubbere clownspak van negativiteit oplossen, en dat was een immens gevoel van verlichte vrijheid.”

Filmregisseur David Lynch